1
Zimne masło pokroić w kostkę, dodać cukier i sól, a następnie rozkruszyć palcami. Dodać mąkę, kakao i mielone migdały i zagnieść kruche ciasto. Na koniec dodać roztrzepane jajko i krótko zagnieść na gładkie, miękkie ciasto. Spłaszczyć ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 6 godzin, a najlepiej na całą noc.
2
Rozwałkować zimne ciasto na grubość 3 mm i wyciąć 8 kółek za pomocą pierścieni. Krótko zagnieść ciasto, a następnie ponownie rozwałkować i pokroić na 8 pasków o szerokości około 2,5 cm i długości 22 cm. Jeśli ciasto jest zbyt miękkie, włóż je do lodówki na 15 minut przed wyłożeniem foremek. Wyłóż boki foremek schłodzonym ciastem i odetnij wierzch ciasta ostrym nożem (tak, aby ciasto było równo z krawędzią foremki). Umieścić wyłożone foremki w lodówce na co najmniej 6 godzin.