Akcesoria do pieczenia BAM to właściwy wybór dla każdego, kto chce przenieść swoje czekoladowe kreacje na wyższy poziom. Czeka na Ciebie szeroka gama akcesoriów i składników, które sprawią, że Twoje desery będą jeszcze smaczniejsze i bardziej kuszące! Od oszałamiających past waniliowych, przez wysokiej jakości oleje do pieczenia i słodkie przyprawy, po kakao w proszku i liofilizowane owoce - mamy wszystko, czego potrzebujesz do swoich słodkich kreacji.
Zanim zaczniesz piec, przedstawiamy trzy czekoladowe porady dotyczące pieczenia wyrobów cukierniczych.
Porada 1 : Nie można sobie wyobrazić przygotowywania słodyczy bez czekolady do gotowania, czyli czekolady jadalnej.
Porada 2: Ze względu na zawartość cukru w mlecznej czekoladzie, należy być bardzo ostrożnym podczas jej podgrzewania, ponieważ może się ona bardzo szybko przypalić. Najłatwiej jest jej używać w przepisach, w których nie ma pieczenia, takich jak polewy do już upieczonych deserów lub jako nadzienie do deserów.
Wskazówka 3: Biała czekolada nie powinna być używana zamiast ciemnej lub jadalnej czekolady w przepisach, ponieważ jest bardziej wrażliwa na ciepło i szybciej się przypala.
TOP 5 produktów do pieczenia: