
Składniki:
- 350 g mleka
- 60 g żółtek jaj (3 M żółtek jaj)
- 65 g cukru
- 5 wyciśnięć pasty waniliowej BAM
- 30 g skrobi
- 60 g masła
- 75 g wody
- 40 g masła
- 0,5 g soli
- 45 g zwykłej mąki
- 75 g jajka
- cukier puder do posypania
Wanilia i karmel to para, która nigdy nie zawodzi i zadowoli prawie wszystkich smakoszy. Ale niech słowo karmel cię nie odstrasza, ponieważ nigdy nie było to łatwiejsze - ten przepis wykorzystuje polewę karmelową BAM Toffee, która smakuje obłędnie dobrze, ma wspaniałą konsystencję i oszczędza nam pracy i czasu potrzebnego na zrobienie karmelu. Hurra!
Składniki przepisu można wykorzystać do przygotowania ośmiu eklerów. Potrzebna będzie silikonowa foremka z mikroperforacją.
Przepis na eklery z kremem waniliowym i karmelem jest częścią trzeciej książki z przepisami BAM - Modern Desserts.
Więcej przepisów z książki Modern Desserts można znaleźć tutaj: