Czekolada BAM

Akcesoria do pieczenia

Prezenty

FIT Produkty

Produkty w akcji

Pasty i polewy

Dla chocoholików

Propozycje wyszukiwania

Czekoladowe krakersy

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Czas przygotowania: 25 min
  • Trudności:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Liczba składników: 12
czekoladowe krakersy

Krakersy czekoladowe są tak proste i łatwe w przygotowaniu, że nawet dzieci mogą się do nich przyłączyć. Czekoladowe krakersy są rozpoznawalne właśnie dzięki pęknięciom, które tworzą się na herbatnikach podczas pieczenia. Głęboki ciemny kolor, odpowiednia miękkość i odpowiednia ilość czekoladowego smaku, BAM Dark Chocolate i BAM Black Cocoa Powder zapewniają, że czekoladowe pęknięcia mają odpowiednią miękkość i odpowiednią ilość czekoladowego smaku.

Te kontrastujące ciasteczka rozjaśnią poranek przy filiżance kawy, a dzięki dodatkowi cynamonu doskonale sprawdzą się również na świątecznym stole. Przygotowaną masę można przechowywać w zamrażarce i rozmrozić przed pieczeniem.

Letnią wersję czekoladowych krakersów znajdziesz TUTAJ. Wersję z rubinową czekoladą BAM znajdziesz TUTAJ.

BAMCzekolada.pl - Najsłodszy sklep internetowy z wysokiej jakości produktami do pieczenia. Produkty BAM są dla każdego, kto uwielbia tworzyć z wysokiej jakości składników i wyrafinowanych smaków, nawet we własnej domowej kuchni.

Składniki:

Instrukcja użytkowania:

1
Umieść gorzką czekoladę BAM i masło nad garnkiem z gorącą, ale nie wrzącą wodą. Mieszaj, aż uzyskasz jednolitą mieszaninę, tj. aż czekolada całkowicie się rozpuści. Następnie zdejmij z ognia i ostudź czekoladową mieszankę.
2
Ubij jajka i cukier mikserem na wysokich obrotach, aż masa będzie gęsta i błyszcząca. Dodaj pastę waniliową BAM i wymieszaj ostudzoną rozpuszczoną czekoladę z przygotowaną masą.
3
W innej misce wymieszaj "suche" składniki: mąkę, czarne kakao w proszku BAM, proszek do pieczenia, sól i, w razie potrzeby, mieszankę przypraw BAM. Za pomocą trzepaczki delikatnie wymieszaj je z masą czekoladową, przykryj miskę i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny. Ciasto powinno być dobrze schłodzone, ponieważ ułatwi to jego formowanie.
4
Rozgrzej piekarnik do 170ºC. Zabezpiecz blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Wyjmij ciasto z lodówki i uformuj dłońmi małe kulki. Najbardziej odpowiednim kształtem dla kulek jest orzech włoski. Obtocz je w cukrze pudrze, tak aby cukier całkowicie pokrył czekoladowe kulki. Piecz je przez 6 do 8 minut lub do momentu, gdy na zewnątrz pokryją się skórką, a w środku pozostaną miękkie. Weź tę wskazówkę jako wskazówkę: gdy są dobrze wyskakujące, na pewno są prawidłowo upieczone. Ostrożnie umieść je na drucianej podstawce, aby całkowicie ostygły. Życzymy smacznego!

Topowe produkty do pieczenia BAM.

Zamów składniki z 10% rabatem:

Zniżka na produkty na receptę - 10%:
-15,27 PLN
Razem:
152,71 PLN137,44 PLN
-10%
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany

Czy odkryłeś już nasz kanał BAM na You Tube?

Twój przewodnik po idealnej czekoladzie.

Odkryj wyjątkowe przepisy i porady ekspertów w naszym bezpłatnym czekoladowym e-magazynie.
Twój przewodnik po idealnej czekoladzie.
Aktualności
Przepisy
Aktualności
Aktualności
Przepisy
Aktualności