Czekolada BAM

Akcesoria do pieczenia

Prezenty

Produkty FIT

Produkty w akcji

Pasty i polewy

Dla chocoholików

Propozycje wyszukiwania

Trójkolorowy mus czekoladowy w słoiku

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Czas przygotowania: 1 h
  • Trudności:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Liczba składników: 6
trójkolorowy mus czekoladowy w słoiku


Wybierz się naspacer ścieżką nostalgii z orzeźwiającym i wystawnym deserem czekoladowym, który przywoła wspomnienia legendarnych lodów.



Nasz mus czekoladowy w słoiku łączy wyjątkowo kremową konsystencję z pełnymi smakami czekolady, wanilii i truskawek - to prawdziwa potrójna uczta, która rozpływa się w ustach i przenosi w czasy legendarnych lodów. Nostalgia przyjemności łączy się ze słodkim klasykiem, zawierającym charakterystyczne kombinacje smakowe czekolady, wanilii i truskawek.


Zanurz się w magii nostalgicznych smaków i zatrać się w czekoladowym raju, którego doświadczysz z każdym niezapomnianym kęsem.

Aby ułatwić zakup i przygotowanie musu czekoladowego, skompresowaliśmy wszystkie trzy smaki czekolady do opakowania cukierniczego.

BAMCzekolada.pl - Najsłodszy sklep internetowy z wysokiej jakości produktami do pieczenia. Produkty BAM są dla każdego, kto uwielbia tworzyć z wysokiej jakości składników i wyrafinowanych smaków, nawet we własnej domowej kuchni.

Składniki:

@bamchocolate.com

Recreate the taste of ice cream nostalgia! ? Get lost in a chocolate paradise that you will experience with every bite of chocolate mousse. INGREDIENTS: 510 g whipping cream 135 g BAM milk chocolate 135 g BAM strawberry chocolate 135 g BAM white chocolate 6 gelatine sheets Garnish as desired (e.g. fresh strawberries, chocolate chips, biscuits) RECIPE: STEP 1 Whip 120 g cream until smooth. STEP 2. Soak the gelatine sheets in cold water and leave for 10 minutes. STEP 3 Melt the milk chocolate and stir in 50 g of warm cream to make a smooth mixture. Stir until the chocolate is completely melted. STEP 4 Add the grated melted gelatine to the warm chocolate mixture and mix well. Immediately afterwards, gently fold in the whipped cream. STEP 5 Prepare the jars and fill them with the chocolate mousse. Place them in the fridge. STEP 6 Repeat the process with BAM strawberry and BAM white chocolate. This creates beautiful multi-coloured layers. STEP 7 Leave the desserts in the fridge for a few hours to set the mousse. Before serving, decorate the glasses as desired - for example with fresh strawberries, chocolate chips or whipped cream. Enjoy! ✨ #chocolatemousse #mousse #chocoholic #desserttiktok #bamchocolate

♬ original sound - BAM (Become A Master)

Instrukcja użytkowania:

1
Ubić 120 g śmietany na gładki krem.
2
Namocz liście żelatyny w zimnej wodzie i pozostaw na 10 minut.
3
Rozpuść mleczną czekoladę i dodaj 50 g ciepłej śmietanki, aby uzyskać gładką masę. Mieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
4
Dodaj rozpuszczoną żelatynę do ciepłej masy czekoladowej i dobrze wymieszaj. Zaraz potem delikatnie wmieszać bitą śmietanę.
5
Przygotuj słoiki i napełnij je musem czekoladowym. Umieść je w lodówce.
6
Powtórzyć z truskawką BAM i białą czekoladą BAM. W ten sposób powstają piękne wielokolorowe warstwy.
7
Pozostaw desery w lodówce na kilka godzin, aby mus stężał.Przed podaniem udekoruj szklanki według uznania - na przykład świeżymi truskawkami, wiórkami czekoladowymi lub bitą śmietaną.

Topowe produkty do pieczenia BAM.

Zamów składniki z 10% rabatem:

Zniżka na produkty na receptę - 10%:
-6,73 PLN
Razem:
67,28 PLN60,56 PLN
-10%
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany

Czy odkryłeś już nasz kanał BAM na You Tube?

Aktualności
Przepisy
Aktualności
Aktualności
Przepisy
Aktualności