Czekolada BAM

Akcesoria do pieczenia

Prezenty

FIT Produkty

Produkty w akcji

Pasty i polewy

Dla chocoholików

Propozycje wyszukiwania

Ciasto monoporcjowe z pistacjami i malinami

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Czas przygotowania: 1 h 40 min
  • Trudności:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Liczba składników: 15
ciasto monoporcjowe z pistacjami i malinami

Jeśli szukasz czegoś wyjątkowego, te desery z pistacjami i malinami są strzałem w dziesiątkę!

Gąbka pistacjowa jest miękka i bogata, a malinowa kruszonka nadaje deserowi prawdziwej świeżości. Krem z białej czekolady jest wisienką na torcie, lekką i kremową. Dekoracja z liofilizowanych mal in przeniesie deser na wyższy poziom.




Przygotowanie tego deseru wymaga trochę cierpliwości, ale rezultat jest tego wart - po prostu rozpływa się w ustach!

BAMCzekolada.pl - Najsłodszy sklep internetowy z wysokiej jakości produktami do pieczenia. Produkty BAM są dla każdego, kto uwielbia tworzyć z wysokiej jakości składników i wyrafinowanych smaków, nawet we własnej domowej kuchni.

Składniki:

@bamchocolate.com Przygotuj ten wspaniały świąteczny przysmak w formie mono tortu! SKŁADNIKI: Biszkopt pistacjowy: - 4 jajka - 100 g cukru - 60 g mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 80 g pasty pistacjowej BAM protein z kawałkami - 40 ml mleka Ciasto malinowe: - 400 ml słodkiej śmietanki - 200 ml mleka - 30 g cukru - 6 arkuszy żelatyny (lub 10 g żelatyny w proszku) - 200 g dżemu malinowego BAM - 10 ml lem PROCEDURA: 1. Biszkopt pistacjowy: - Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj blachę wyłożoną papierem do pieczenia. - Ubij jajka z cukrem na jasną i puszystą masę. - Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. - Dodać pastę pistacjową i mleko. Delikatnie wmieszać do masy. - Rozłóż masę równomiernie na blasze do pieczenia i piecz przez około 12-15 minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. - Wytnij pożądane kształty za pomocą pierścieni lub foremek do wycinania pojedynczych porcji. 2. Dżem malinowy: - Namoczyć listki żelatyny w zimnej wodzie (lub przygotować żelatynę w proszku zgodnie z instrukcją). - Podgrzać śmietanę, mleko i cukier prawie do wrzenia - Zdjąć z ognia i wmieszać napęczniałą żelatynę do całkowitego rozpuszczenia. - Dodać dżem malinowy BAM. - Wlać masę do foremek na ostudzony biszkopt pistacjowy. Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny do zastygnięcia. 3. Ganache z białej czekolady: - Wlać gorącą słodką śmietankę na białą czekoladę BAM. - Pozostawić do całkowitego ostygnięcia (najlepiej na 6 godzin lub na noc w lodówce). - Schłodzoną masę ubijać do uzyskania zwartego, puszystego kremu nadającego się do spryskiwania. 4. Montaż i dekoracja: - Nałożyć ganache z białej czekolady na ganache malinowy za pomocą rękawa cukierniczego. - Dla wykończenia posypać liofilizowanymi malinami. #bamchocolate##christmasdesserts##holidaydessert##monocake#holidaydessert ♬ Jingle Bell Rock - Christmas Songs

Instrukcja użytkowania:

1
Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
2
Ubijaj jajka z cukrem, aż masa stanie się lekka i puszysta.
3
Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszaj.
4
Dodaj BAM Crunchy Pistachio Protein Spread ze słodzikiem i mlekiem. Delikatnie wymieszać z masą.
5
Rozłóż mieszaninę równomiernie na blasze do pieczenia i piecz przez około 12-15 minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
6
Wytnij pożądane kształty za pomocą pierścieni lub foremek do monoporcji.
1
Namocz listki żelatyny w zimnej wodzie (lub przygotuj żelatynę w proszku zgodnie z instrukcją).
2
Doprowadź słodką śmietankę, mleko i cukier prawie do wrzenia.
3
Zdjąć z ognia i wmieszać napęczniałą żelatynę do całkowitego rozpuszczenia.
4
Dodaj dżem malinowy BAM bez dodatku cukru.
5
Wlej twaróg do foremek na wierzch schłodzonego biszkoptu pistacjowego. Wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny do zastygnięcia.
1
Wlać gorącą słodką śmietankę na białą czekoladę BAM.
2
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia (najlepiej na 6 godzin lub na noc w lodówce).
3
Ubij schłodzoną mieszaninę, aż uzyskasz twardy, puszysty krem nadający się do rozprowadzania.
1
Za pomocą rękawa cukierniczego wyciśnij krem z białej czekolady na malinową kruszonkę.
2
Udekoruj liofilizowanymi malinami BAM, aby uzyskać wisienkę na torcie.
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany

Czy odkryłeś już nasz kanał BAM na You Tube?

Aktualności
Przepisy
Aktualności
Aktualności
Przepisy
Aktualności