
Składniki:
- Ciasto francuskie
- 70 g mieszanki kremu waniliowego BAM
- 2 dl mleka
- Dżem morelowy BAM Fit
- Cukier puder do posypania
@bam_chocolate1 Waniliowe stokrotki z dżemem morelowym Fit ✨ Wiosenny przysmak dla wszystkich miłośników szybkich i pysznych deserów. Wszystko czego potrzebujesz to ciasto francuskie, BAM Vanilla Cream Mix i BAM FIT Apricot Jam bez dodatku cukru. Jeśli chcesz, możesz dodać do dżemu świeże owoce lub, dla tych, którzy lubią słodycze, jeden z produktów do smarowania BAM. Składniki (8 stokrotek): - ciasto francuskie - 70 g mieszanki kremu waniliowego BAM - 2 dl mleka - dżem morelowy BAM Fit - cukier puder do posypania Sposób przygotowania: - Ciasto francuskie pokroić w duże kwiatki - Rozetki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuć spody rozetek widelcem. - Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 15-20 minut, do uzyskania złotobrązowego koloru. - W międzyczasie przygotuj krem waniliowy, mieszając 70 g mieszanki kremu waniliowego BAM z 2 dl mleka. Napełnij ostudzone stokrotki przygotowanym kremem waniliowym. - Każdą stokrotkę posmarować łyżeczką dżemu morelowego BAM Fit. - Przed podaniem posyp cukrem pudrem, aby uzyskać ładniejszy wygląd. Ciesz się lekkim i pysznym smakołykiem! #mychocolate #bamchocolate #vanillacream #apricotnamarmalade #FITdesserts
oryginalny dźwięk - BAM - Zostań Mistrzem