Czekolada BAM

Akcesoria do pieczenia

Prezenty

FIT Produkty

Produkty w akcji

Pasty i polewy

Dla chocoholików

Propozycje wyszukiwania

Świąteczne pączki z kremem waniliowym

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Czas przygotowania: 3 h 30 min
  • Trudności:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Liczba składników: 7
Świąteczne pączki z kremem waniliowym

Przygotuj się na świąteczny nastrój z bożonarodzeniowymi pączkami z kremem waniliowym, które można uformować w urocze pajęczyny. Miękkie i puszyste ciasto wypełnione kremem waniliowym BAM tworzy idealną harmonię smaków. Pączki są ucztą dla oczu i pysznymi arcydziełami, które rozjaśnią świąteczny stół.




Chociaż przygotowanie wymaga nieco cierpliwości, rezultat jest wart każdej minuty. Pączki są idealne na słodki poczęstunek z przyjaciółmi i rodziną lub jako prezent na specjalne okazje. Dzieci również pokochają ich robienie, ponieważ kształt pająków doda odrobinę zabawy do świątecznego sezonu.

BAMCzekolada.pl - Najsłodszy sklep internetowy z wysokiej jakości produktami do pieczenia. Produkty BAM są dla każdego, kto uwielbia tworzyć z wysokiej jakości składników i wyrafinowanych smaków, nawet we własnej domowej kuchni.

Składniki:

Za:
@bamchocolate.com Zastanawiasz się, jak zrobić te słodkie świąteczne pączki z kremem waniliowym? ? W takim razie zapoznaj się z przepisem. ? #bamchocolate #vanillacream #vanillacreamdonut?#donuts #donutsrecipe #christmasdonuts #christmasbaking #christmasbakingideas ♬ Christmas Theme - Sound Gallery by Dmitry Taras

Instrukcja użytkowania:

1
Wymieszać 400 ml mleka ze 100 g kremu waniliowego BAM. Umieścić krem w lodówce na co najmniej dwie godziny.
2
W małej misce wymieszać świeże drożdże z 250 ml mleka i łyżką cukru. Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
3
W dużej misce wymieszaj mąkę, pozostały cukier, cukier waniliowy BAM z prawdziwą wanilią, szczyptę soli i startą skórkę z cytryny. Dodać roztopione masło, żółtka, wyrośnięte drożdże i pozostałe mleko. Zagnieść gładkie ciasto. W razie potrzeby dodać trochę mąki. Ciasto powinno być miękkie i niezbyt lepkie.
4
Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na pączki i użyj wybranych foremek.
5
Pozostaw pączki do wyrośnięcia pod przykryciem na kolejną godzinę.
6
Usmażone pączki napełnić kremem waniliowym i udekorować białą czekoladą BAM.
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany

Czy odkryłeś już nasz kanał BAM na You Tube?

Twój przewodnik po idealnej czekoladzie.

Odkryj wyjątkowe przepisy i porady ekspertów w naszym bezpłatnym czekoladowym e-magazynie.
Twój przewodnik po idealnej czekoladzie.
Aktualności
Przepisy
Aktualności
Aktualności
Przepisy
Aktualności