Składniki:
dla panna cotto:
- 300 ml słodkiej śmietanki
- 100 ml mleka
- 100 g cukru
- Nasiona wanilii BAM
- 3 listki żelatyny
- szczypta soli
Panna cotta to włoski klasyk. Panna cotta to prosty i wszechstronny deser, który może stać się Twoim ulubionym, gdy chcesz zachować prostotę, ale zrobić wrażenie. Panna cotta należy do kategorii deserów "szybkich w przygotowaniu". Można ją przygotować dzień lub dwa wcześniej, a do kremowego tła można użyć całej gamy dodatków.
Panna cotta w tym przepisie jest zwieńczona polewą toffi. Istnieje pewne zamieszanie, gdy nazywa się samą polewę śmietankową toffi, ponieważ jest ona pisana jako toffi, ale często spotykamy się z terminem toffe, więc w tym przepisie będziemy używać terminu toffe, który jest znany każdemu.
Kupując produkty BAM, możesz użyć kodu RECEPT, aby uzyskać 10% zniżki
Polewa karmelowa toffi BAM jest wytwarzana z masła kakaowego, które zapewnia bogaty smak i kremową konsystencję. Pełny smak polewy karmelowej toffi, przypominający czekoladki Snickers, dodaje smaku nadzieniom do ciast i może być z łatwością stosowany do urozmaicania śniadań, takich jak płatki zbożowe, naleśniki lub puszyste gofry.
Użyliśmy strąków wanilii BAM, aby wzbogacić smak panna cotty. Oczarują Cię one swoim bogatym waniliowym smakiem, odurzającym zapachem i prawdziwym aromatem. Dzięki dodanym nasionom strąki wanilii nadają się do deserów, które mają zachwycać zarówno smakiem, jak i wyglądem.