Czekolada BAM

Akcesoria do pieczenia

Prezenty

Produkty FIT

Produkty w akcji

Pasty i polewy

Dla chocoholików

Propozycje wyszukiwania

Mus czekoladowy z aperolem

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Czas przygotowania: 1 h 30 min
  • Trudności:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Liczba składników: 4
mus czekoladowy z aperolem


Lato powoli się z nami żegna, liście przebarwiają się na piękne, ciepłe kolory, a dni stają się coraz krótsze. Ale to nie znaczy, że musimy pożegnać się ze wszystkimi radościami lata. Aby zachować w pamięci ostatnie promienie słońca i przenieść je na jesień, przygotowaliśmy dla Ciebie specjalny przepis - mus czekoladowy Aperol.


Podczas gdy Aperol Spritz był niewątpliwie orzeźwieniem tego lata, jesteśmy pewni, że mus czekoladowy Aperol stanie się niezastąpionym deserem jesiennych wieczorów. Oprócz Aperolu, główną rolę w tym wspaniałym deserze odgrywają Biała Czekolada BAM i Pomarańczowa Czekolada BAM. Ich kolory i smaki tworzą idealną harmonię - bogaty smak białej czekolady miesza się z żywymi nutami pomarańczy, dodając musowi dodatkowej świeżości.


Najlepszą rzeczą w tym przepisie jest jego prostota. Szybki w przygotowaniu, jest idealny na specjalne okazje, takie jak uroczystości i spotkania, lub na te chwile, kiedy chcesz zjeść mały przysmak przed telewizorem wieczorem. Jeśli szukasz deseru, który zrobi wrażenie na gościach i przyniesie ci komplementy, bez spędzania godzin w kuchni, mus czekoladowy Aperol jest właściwym wyborem.


Niezależnie od tego, czy jest to słodki przysmak do oglądania filmu na kanapie, czy hit na imprezie, jesteśmy pewni, że ten deser błyskawicznie podbije kubki smakowe.


Połączenie Aperolu z białą i pomarańczową czekoladą BAM stworzy smakołyk, który zachwyci Cię do późnej jesieni.

BAMCzekolada.pl - Najsłodszy sklep internetowy z wysokiej jakości produktami do pieczenia. Produkty BAM są dla każdego, kto uwielbia tworzyć z wysokiej jakości składników i wyrafinowanych smaków, nawet we własnej domowej kuchni.

Składniki:

@bamchocolate.com Summer is saying goodbye, but the joys are not over yet! ? To catch the last rays of summer sunshine and bring them into autumn, we've prepared something special - Aperol Chocolate Mousse. ? While the Aperol Spritz was the hit of the summer, we're sure this mousse will become a staple of autumn evenings. The two stars of the dessert? BAM white and BAM orange chocolate, which together create a wonderful harmony of flavours. ✨ Quickly prepared, ideal for all occasions - from get-togethers to a night of sweetening up in front of the TV. ? INGREDIENTS: 200 g BAM Orange Chocolate 100 g BAM white chocolate 225 ml sweet cream 20 ml Aperol PROCESS: 1. To make the orange mousse, first heat 150 ml of sweet cream almost to boiling. Once the cream is heated, pour it over the BAM orange chocolate. Stir gently until the chocolate is completely melted and the mixture is silky. Then stir in the Aperol for the perfect combination of refreshing flavour and sweetness. 2. For the white mousse, repeat the process but without the Aperol. In another bowl, heat 75 ml of sweet cream, then pour it over the BAM white chocolate. Stir until you reach a smooth, creamy consistency. 3. Place both chocolate mixtures in the fridge for at least one hour to chill well. Once chilled, whip them with an electric mixer until they have the light and airy texture of mousse. 4. Then carefully pour the prepared mousse into cocktail glasses, alternating layers of orange and white mousse for a beautiful visual effect. Garnish the glasses with a slice of fresh orange, a sprig of mint or a sprinkling of finely grated orange peel, if desired. #aperol #aperolspritz #chocolatemousse #chocolate #chocolatelover #whitechocolate #orangechocolate #chocolatedessert #bam #bamchocolate ♬ Theme from "A Summer Place" - Percy Faith And His Orchestra

Instrukcja użytkowania:

1
Aby przygotować mus pomarańczowy, najpierw podgrzej 150 ml słodkiej śmietanki prawie do wrzenia. Gdy śmietanka się podgrzeje, wlej ją do czekolady pomarańczowej BAM. Delikatnie mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści, a masa stanie się jedwabista. Następnie dodaj Aperol, aby uzyskać idealne połączenie orzeźwiającego smaku i słodyczy.
2
Aby przygotować biały mus, powtórz proces, ale bez Aperolu. Podgrzej 75 ml słodkiej śmietanki na innej patelni, a następnie zalej nią białą czekoladę BAM. Mieszaj, aż uzyskasz gładką, kremową konsystencję.
3
Umieść obie mieszanki czekoladowe w lodówce na co najmniej 1 godzinę, aby dobrze się schłodziły. Po schłodzeniu ubij je mikserem elektrycznym, aż uzyskają lekką i przewiewną konsystencję musu.
4
Przygotowane musy należy następnie ostrożnie przelać do kieliszków koktajlowych, układając naprzemiennie warstwy musu pomarańczowego i białego, aby uzyskać piękny efekt wizualny. Kieliszki udekorować plasterkiem świeżej pomarańczy, gałązką mięty lub posypką z drobno startej skórki pomarańczy.

Autor:
Maja K., Ustvarjalka vsebin

Topowe produkty do pieczenia BAM.

Zamów składniki z 10% rabatem:

Zniżka na produkty na receptę - 10%:
-3,79 PLN
Razem:
37,90 PLN34,11 PLN
-10%
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany

Czy odkryłeś już nasz kanał BAM na You Tube?

Aktualności
Przepisy
Aktualności
Aktualności
Przepisy
Aktualności