
Składniki:
- 250 g zwykłej białej mąki
- 250 g masła (zimnego)
- 1/2 łyżeczki soli
- 120 ml zimnej wody
- 1 łyżka octu (jabłkowego lub winnego)
- Krem waniliowy BAM
- 2 łyżki rumu
- 1 l zimnego mleka
- 500 ml sladkej smotany
- 2 žlici BAM vanilka jevega sladkorja
Nie ma to jak prawdziwy tradycyjny plasterek śmietany lub creme fraîche, który zachwyci każdego gościa. Ale to nie tylko smaki zyskały swoją reputację, ale także konsystencja. Prawdziwy custard nie musi być skomplikowany w przygotowaniu, wystarczą odpowiednie składniki.
Kluczem do zrobienia custardu jest to, że krem waniliowy zachowuje swoją jędrność i nie rozlewa się na tacę, a kluczem do zrobienia ciasta jest to, że pozostaje chrupiące na wierzchu i nie rozmięka, dzięki czemu można zachować mieszankę tekstur, która jest tak ważna w kawałku custardu. Mieszanka do kremu waniliowego BAM będziesz mieć pewność, że Twój krem zachowa swój wygląd i konsystencję, bez konieczności poświęcania długich godzin gotowania mieszanka do kremu waniliowego BAM zastępuje prawdziwy krem i jest jeszcze lepszy.