Czekolada BAM

Akcesoria do pieczenia

Prezenty

FIT Produkty

Produkty w akcji

Pasty i polewy

Dla chocoholików

Propozycje wyszukiwania

Ciasto z kremem

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Czas przygotowania: 2 h
  • Trudności:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Liczba składników: 10
ciasto z kremem

Nie ma to jak prawdziwy tradycyjny plasterek śmietany lub creme fraîche, który zachwyci każdego gościa. Ale to nie tylko smaki zyskały swoją reputację, ale także konsystencja. Prawdziwy custard nie musi być skomplikowany w przygotowaniu, wystarczą odpowiednie składniki.

Kluczem do zrobienia custardu jest to, że krem waniliowy zachowuje swoją jędrność i nie rozlewa się na tacę, a kluczem do zrobienia ciasta jest to, że pozostaje chrupiące na wierzchu i nie rozmięka, dzięki czemu można zachować mieszankę tekstur, która jest tak ważna w kawałku custardu. Mieszanka do kremu waniliowego BAM będziesz mieć pewność, że Twój krem zachowa swój wygląd i konsystencję, bez konieczności poświęcania długich godzin gotowania mieszanka do kremu waniliowego BAM zastępuje prawdziwy krem i jest jeszcze lepszy.

BAMCzekolada.pl - Najsłodszy sklep internetowy z wysokiej jakości produktami do pieczenia. Produkty BAM są dla każdego, kto uwielbia tworzyć z wysokiej jakości składników i wyrafinowanych smaków, nawet we własnej domowej kuchni.

Składniki:

  • 250 g zwykłej białej mąki
  • 250 g masła (zimnego)
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 120 ml zimnej wody
  • 1 łyżka octu (jabłkowego lub winnego)

Instrukcja użytkowania:

1
Przesiać mąkę do dużej miski i dodać sól. Zrobić dołek na środku i dodać zimną wodę, ocet i 50 g pokrojonego w kostkę masła. Szybko zagnieść miękkie, ale nie lepkie ciasto. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut.
2
Umieść pozostałe masło (150 g) między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkuj je wałkiem do ciasta na prostokąt o wymiarach około 15 x 20 cm. Włóż masło do lodówki, aby pozostało twarde.
3
Na posypanej mąką powierzchni rozwałkować schłodzone ciasto na prostokąt dwa razy większy od posmarowanej masłem części. Połóż masło na jednej połowie ciasta, złóż drugą połowę i dobrze dociśnij brzegi.
4
Delikatnie rozwałkuj ciasto na długi prostokąt o długości około 40 cm, a następnie złóż je trzy razy jak literę. Obróć ciasto o 90 stopni i ponownie rozwałkuj, składając je trzykrotnie. Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na co najmniej 30 minut.
5
Powtórz proces zwijania i składania jeszcze dwa razy, w sumie przez trzy cykle chłodzenia. Pozwoli to uzyskać wielowarstwowe i chrupiące ciasto francuskie.
6
Przed użyciem rozwałkować ciasto na pożądaną grubość, około 3-4 mm dla kremu. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C do uzyskania złotobrązowego koloru i chrupkości, około 15-20 minut.
1
Poczekaj, aż ciasto dobrze ostygnie, a następnie przykryj nim spód blachy do pieczenia.
2
Przygotuj krem waniliowy BAM, stopniowo mieszając mieszankę z zimnym mlekiem. Upewnij się, że mleko jest naprawdę zimne, w przeciwnym razie nie uzyskasz pożądanej konsystencji. Następnie odstaw mieszaninę na co najmniej 3 minuty.
3
Wmieszaj rum do masy i dobrze ubij słodką śmietankę w osobnej misce - jeśli chcesz, możesz również dodać łyżkę cukru pudru do śmietanki.
4
Rozłóż krem waniliowy na dolnej warstwie ciasta w blasze do pieczenia.
5
Natychmiast po tym rozprowadź bitą śmietanę na kremie waniliowym.
6
Umieść blachę do pieczenia w lodówce na co najmniej godzinę, aby obie masy mogły odpowiednio zastygnąć.
7
Następnie przykryj wierzch ciastem francuskim.
8
Przed podaniem posypać wierzch kremów cukrem waniliowym BAM.
9
Najłatwiejszym sposobem podania pieczywa chrupkiego jest pokrojenie ciasta na kawałki wielkości pieczywa chrupkiego, około 7 cm x 7 cm, za pomocą noża do chleba długim ruchem. Następnie, używając noża kuchennego, przeciąć aż do dna kremu i dobrze przeciąć ciasto na dnie.

Topowe produkty do pieczenia BAM.

Zamów składniki z 10% rabatem:

Zniżka na produkty na receptę - 10%:
-5,90 PLN
Razem:
58,99 PLN53,09 PLN
-10%
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany
Możesz być zainteresowany

Czy odkryłeś już nasz kanał BAM na You Tube?

Twój przewodnik po idealnej czekoladzie.

Odkryj wyjątkowe przepisy i porady ekspertów w naszym bezpłatnym czekoladowym e-magazynie.
Twój przewodnik po idealnej czekoladzie.
Aktualności
Przepisy
Aktualności
Aktualności
Przepisy
Aktualności